Duyuru Yönetimi

Duyuru Oluşturma / Düzenleme

1- Duyuru başlığı, ana sayfadaki duyuru listesinde ve duyuru detay sayfasında duyurunun üzerinde görünür.

2- Duyuru metni, duyurunun detay sayfasında görünür. Duyuru ile ilgili detaylı açıklamayı buraya yazabilirsiniz.

3- Duyurunun yayına gireceği tarihtir. Bu tarihten önce duyuru hiçbir şekilde görünür hale gelmez. Eğer duyurunun hemen yayına girmesini istiyorsanız bu alana dokunmanıza gerek yoktur.

4- Duyurunun yayından kalkacağı tarihtir. Bu alan boş bırakılırsa duyuru hep yayında kalır. Bu alan dolu ise duyuru o tarihte yayından kalkar ve görünmez hale gelir.

5- Duyurunun sıra numarasıdır. Varsayılan değer olan 1 bırakılırsa duyuru en tepede yayınlanır.

6- Duyuruyu kaydetme butonlarıdır. Direkt yayınlamanızı veya yayınlamadan, taslak olarak kaydetmenizi sağlar. İptal butonuna basarak yayınlamaktan vazgeçebilirsiniz. Eğer duyurunun yayınlanma tarihi gelmemişse veya yayından kalkma tarihi geçmişse, yayınla butonuna bassanız bile duyuru yayına girmez.

Duyuru Listesi

Duyuru listesindeki yönetim şekli Temel Kavramlar sayfasında anlatılanlarla genel olarak aynıdır. Fakat yayınlanma mantığında istisnai bir durum vardır. Duyurular istendiği taktirde, belirlenen bir zaman aralığında yayına sokulabilir, bunun dışındaki zamanlarda yayından otomatik olarak kaldırılabilirler. Örneğin bir ders kaydı duyurusu, yanlızca kayıtların olduğu dönemde aktif olmak üzere ayarlanabilir.

Yukarıdaki görüntüde Durum ve Dönem alanlarının arkaplanı yeşil olan duyurular yayında, kırmızı olan Örnek Duyuru 3 yayında değildir. Bunun sebebi Durum alanının Aktif görünmesi fakat dönem alanı Geçersiz olmasıdır. Duyurunun yayında olabilmesi için her iki alan da yeşil olmalıdır.

Dönem alanına imlecinizi yaklaştırdığınızda duyurunun aktif olması gereken tarih aralığını görüntülersiniz. Yukarıda göründüğü üzere, duyurunun yayınlanma tarihi ileri bir tarihtir ve henüz yayında değildir.